Esenyurt’ta engellemelere rağmen 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı

Tüm engellemelere rağmen HDP ve HDK’nin çağrısıyla Esenyurt’ta kitlesel olarak 1 Mayıs bildiri dağıtımı gerçekleşti. Eylemciler, “Savaşa, faşizme, sömürüye karşı alanlara” çağırdı.

Polisin tüm engellemelerine rağmen HDP ve HDK’nin çağrısıyla İstanbul Esenyurt’ta kitlesel 1 Mayıs bildiri dağıtımı yapıldı.

HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Dilşat Canbaz Kaya, Ali Kenanoğlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü’nün katılımıyla gerçekleşen dağıtımda, “Savaşa, faşizme, sömürüye karşı herkes alanlara” çağrısı yapıldı.

Esenyurt Meydanı’ndan yürüyüşe geçen kitlenin önü sık sık polis tarafından kesildi.

 “Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî yek Gulan”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, İmralı’ya selam gönderildi. Yürüyüşte Güney Kürdistan’a yapılan işgal saldırıları da ptotesto edildi.

Tabela Meydanı’nda bir konuşma yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Erol, Türkiye’de yoksulluktan kırılan, işsizlikten umutsuzluğa kapılan, tarlasını ekemeyen, iş yerlerinde sömürülen tüm emekçi ve ezilen hakları 1 Mayıs eylemlerine katılmaya çağırdı.

 “Gün bugündür” diyen Birol, “Biz üç, beş patronun cebi dolacak diye savaşlara mahkûm değiliz, biz üç, beş sermayedar daha çok zenginleşecek diye sömürüye mahkûm değiliz, biz birileri iktidarını sürdürecek diye kölece çalışmaya mahkûm değiliz. Biz üreteniz ve eğer üretiyorsak ürettiğimizi adil paylaşacağız ve ürettiğimiz gibi de yöneteceğiz demek için 1 Mayıs’ta Maltepe Meydanı’nda bir kere daha gücümüzü göstereceğiz” dedi.