ESP sömürgeci işgale karşı ayağa kalkmaya çağırdı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), işgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’daki saldırılarına karşı ayağa kalkmaya çağırdı.

ESP-Kurdistan yaptığı yazılı açıklamada, “Sömürgeci faşist şeflik rejimi, Başurê Kurdistan'a yönelik işgal saldırganlığını ilhakla tamamlamak için, 2021'de kapsamını genişlettiği fakat 3 yılı aşkın zamandır murad ettiği sonuçları almaması üzerine lojistik ve diplomatik vb hazırlıklarını da hızlandırarak Amêdiyê ve Sergelê'de yoğunlaştırdığı saldırılarını haftalardır sürdürüyor. Sivil halkımızın yaşadığı köyler bombalanıyor, köyler boşaltılıyor” dedi. 

Üç yıldır taktik nükleer silahlardan kimyasal silahlara kadar, uluslararası hukukta suç sayılan yöntemlerin kullanıldığını belirten ESP-Kurdistan, buna rağmen gerillanın “can feda direnişinin” kırılmadığını vurguladı. 

Açıklamada, “Bu pervasız işgal saldırganlığında hiç kuşku yok ki KDP'nin, sömürgecilikle işbirliği temelinde halkımıza dönük ihanetçi politikaları temel bir rol oynuyor. Bu işbirlikçiliğin sonucu, bugün Başurê Kurdistan'da 40 km derinliğe ulaşan işgal, sömürgeci orduya ait Duhok ve Hewlêr'de 80 dolayında askeri üs olmuştur. Sömürgeci Türk ordusu işgali başka bir aşamaya taşırken, KDP de ihaneti ve işbirlikçiliği daha da derinleştiriyor. KDP komutasındaki peşmerge güçleri, işgal mihmandarlığını, bulunduğu bölgeleri doğrudan Türk ordusuna terkederek ulusal utancın doruğunda geziniyor” denildi. 

Bu işgal saldırılarının dünyanın gözleri önünde gerçkleştiğine dikkat çeken ESP, “Sömürgeci Türk devletinin bu işgaldeki stratejik ilk hedefi PKK önderliğini (ve elbette onunla birlikte medya savunma alanlarında bulunan devrimci-komünist savaş önderliklerini) imha etmek. İkinci olarak da Misak-ı Milli hayallerini gerçek kılmak” diye ekledi. 

Açıklamada, “Kirli savaş, emekçi halklarımızın yoksulluğunu daha da derinleştiriyor. Dolayısıyla halklarımız, emekçi sol hareketin tüm bölükleri, yoksulluk sarmalını büyüten bu işgale karşı ekmeğin, insanlığın, direnişin, onur ve özgürlüğün safında yerini almalıdır” ifadeleri kullanıldı.