Etxebarrieta: Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüştürülmeli

Bask Özerk Bölge Parlamentosu EH Bildu Üyesi Oihana Etxebarrieta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, AB kurumlarını da Türkiye'ye bu yönlü baskı yapmaya çağırdı.

ANF İspanyolca servisine konuşan, Bask Özerk Bölge Parlamentosu EH Bildu üyesi Oihana Etxebarrieta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını sürekli olarak talep ettiklerini ifade ederek, kendisinin Bask Ülkesinin büyük bir dostu olduğunu söyledi.

Bask halkı olarak ulusal kurtuluş hareketlerinin liderlerinin hapsedilmesinin nelere yol açtığını çok iyi bildiklerini belirten Etxebarrieta “Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin Türkiye ile ilişkileri nedeniyle rehin alındığının farkındayız, ancak CPT'nin Kürt Halk ÖNderi Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmesinin ve avukatları ile aile üyelerinin Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmesine izin vermesi için Türkiye'ye baskı yapılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Etxebarrieta ayrıca Kürt halkının güvenini ve desteğini kazanmış uluslararası bir lider ve barışçıl bir çözümün destekçisi olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çatışmanın çözümünü kolaylaştıracak siyasi strateji değişikliği için vazgeçilmez bir figür olduğunu belirtti.

Son dönemde Türk ordusunun kimyasal saldırılarına da dikkat çeken Etxebarrieta, “Bize göre rapor edilen gerçekler son derece ciddi ve OPCW'yi olanları soruşturmaya çağırıyoruz, Türkiye'nin cezasız kalmaya devam etmesine izin verilemeyeceğine inanıyoruz” dedi.