F Oturumu: Hasta tutsak Durmaz serbest bırakılsın

İHD'nin F Oturumu eyleminde, Leyla Güven'in ve hasta tutsak Ramazan Durmaz’ın durumuna dikkat çekildi. 

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyelerinin hasta tutsaklarının serbest bırakılması için Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istediği 357’inci F oturması polis tarafından engellendi. Bu keyfi engel üzerine İHD İstanbul Şube binasının önünde açıklama yapan insan hakları savunucuları, İmralı tecridinin kaldırılması için sürdürülen açlık grevlerine ve hasta tutsak Ramazan Durmaz’ın durumuna dikkat çekti. Bu haftaki açıklamayı İHD Hapishane Komisyonu Üyesi Hatice Onaran okudu.

Leyla Güven'in direnişine işaret eden Onaran, aynı taleple hapishanelerde açlık grevini sürdüren politik mahpus sayısının ise 334’e yükseldiğini belirtti. Onaran, Leyla Güven’in durumun son iki haftadır kötüleştiğini; her geçen gün geri dönüşü olmayan kritik bir sürece daha girildiğini söyledi.

'RAMAZAN DURMAZ HEMEN BIRAKILMALI

Onaran bu haftaki eylemde, 9 yıldır tutsak olan hasta Ramazan Durmaz’ın durumunu paylaştı. Durmaz’ın Dicle Üniversitesinde okurken, 2009 yılında kafasına isabet eden gaz bombası nedeniyle ağır yaralandığını aktaran Onaran, şunları söyledi: “Ramazan Durmaz hem kafasındaki hem de böbreklerindeki rahatsızlıktan kaynaklı öz bakımını ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekmektedir. Gerekli ve yeterli tedaviye ulaşması, temiz ve hijyen bir ortamda yaşamını sürdürebilmesi için serbest bırakılmasını istiyoruz."