FEDA, Êzidî halkının yanında olmaya çağırdı

FEDA, Türk devleti ve Irak'ın KDP'nin iş birliğiyle Êzidîlere soykırım saldırısı başlattığına dikkat çekerek, "Êzidî halkının haklı mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bir yandan Türk devleti, diğer yandan Irak devleti Sünni siyasal İslam nahak zihniyeti ile Kürdistan’ı ablukaya alarak halkımıza soykırım yaşatmak istiyor. Türk devleti ile Irak devleti,  Barzani Ailesi'nin ihanetinin suç ortaklığıyla Êzidî halkımızın tüm kazanımlarını yok etmek, ortadan kaldırmak istiyor" denildi.

'İŞGALE KARŞI TAVIR ALALIM, BİRLİK OLALIM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Mezopotamya’ nın kadim inancını yaşayan Êzidî Kürtlere yaşattıkları 74 ferman yetmezmiş gibi Kürt ihanetçilerinin desteği ile yeni fermanlar yaşatılıyor. Başûr ve Rojava hava sahasını Türk devletine açan ABD ve NATO kadar bu işgal saldırılarına sessiz kalan BM ve Avrupa Konseyi de Türk devletinin her türlü hukuk ve insanlık dışı bu saldırılarına onay verdikleri için suçludurlar. Şengal'i her seferinde havadan bombalayan Türk devletinin saldırıları paralelinde şimdi de Irak devleti Şengal’e saldırmaktadır. Şengal kadim Êzidî Kürtlerin kutsal mekanıdır.

Emevi egemen nahak aklının Êzidî soykırım ve katliamlarına karşı tüm mazlum halkları toprağına, diline, kültürüne ve kutsal mekanlarına sahip çıkan Êzidî halkının haklı mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz.

AKP- MHP faşist saldırı ve işgaline karşı tüm Alevileri tavır almaya ve ortak yaşam için birlik olmaya çağırıyoruz."