FEDA, Aysel Doğan'ı andı

Aysel Doğan'ı anan FEDA, "Özgürlük ve hakikat davamızın kutsal yolculuğunu en onurluca koşanlardandı" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), şehit düşen Barış Grubu üyelerinden Aysel Doğan'ı andı.

Yazılı açıklama yapan FEDA, "Zulme karşı başkaldırının, Zarifeler'in, Sakineler'in hakikat ve özgürlük arayışının takipçisi, direngen ve direnişçi mücadelesi ile hakikat yürüyüşünü ölümsüzleştiren Aysel Doğan canımız Hakk’a yürümüştür. Acımız büyük, tarifi imkansız keder yüklüyüz... Başta ailesi olmak üzere halkımızın başı sağ olsun" dedi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Aysel, Dersim’in kayıp kızlarının sesi, yüreği olmuş, her daim bu sesin söze dönüştürülmesinde nahaka karşı öfkenin adı olmuş.
Aysel Doğan, Raya (Rêya) Heqî itiqatının kendi kökleri üzerinde yaşam bulması, bu köklerin kadim mekanı Dersim Rıza şehrinin özerk toplumsallığında hayat bulan Ana Kadının nadide taliplerinden biriydi...
Hakikat yolunda kadim Dersim’de yaşanmış tüm acıların, trajedilerin, yaşanan sosyal ve kültürel travmaların sesi ve çığlığıydı.
Aysel, özgürlük ve hakikat davamızın kutsal yolculuğunu en onurluca koşanlardandı. Bedenen aramızdan ayrılmış olsa da, Hardê Dewriş’in gül yüzlü jiyar û diyarlarında anılarını yaşatmaya devam edeceğiz. Gül yüzlü, asi Dersim kızını unutmayacağız."