FEDA: Tüm Alevileri katliamcı saldırılara karşı durmaya çağırıyoruz

Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına tepki gösteren FEDA, tüm Alevileri de saldırılara karşı tutum almaya çağırdı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İnkârcı, katliamcı Türk devleti Kürtlere dönük soykırımcı zihniyetinden vazgeçmediğini, vazgeçmeyeceğini yeni saldırılarıyla göstermiş bulunuyor" dedi.

'TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ DE KATLEDİYOR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Kırk yıldır ülkenin kaynaklarını savaşa yatıran, halkların cebinden trilyon dolarları savaşa akıtan devlet, başta ekonomik ve siyasi kriz olmak üzere çoklu krizin ağır yükünü halkların ve inançların sırtına yüklemeye çalışıyor. Yüz yıldır içeride ve dışarıda halkları ve inançları düşman hedefine oturtan devlet, Kürt halkına dönük topyekun saldırılarına, soykırımcı zihniyetine sudan gerekçeler ileri sürerek devam ediyor. Kürt halkının kimliğini tanıyacağına, dilsel, kültürel hakları üzerindeki yasakları kaldıracağına soykırımı dayatıyor. Alevilerin meşru demokratik haklarını eşit vatandaşlık güvencesine alacağına, kültürel soykırımla Alevi hak ve hakikatini başkalaştırıyor. Kendi ırkçı, faşist zihniyetini örtmek için Kürtleri ve Alevileri kriminalize ediyor, hak talep edenleri, hak mücadelesi verenleri terörist diye yaftalayarak saldırıyor, tutukluyor, öldürüyor.

 Demokratik ortak yaşamı savunan Kürtlere dünden beri havadan ve karadan sivil alanları, dağı, taşı bombalıyor. Medya Savunma Alanlarına dönük savaş uçaklarının bombardımanı sonrasında dün gün boyu Kuzey Doğu Suriye'yi ağır bombardımanla ablukaya alarak işgale kalkışmıştır. Gerçekleştirilen saldırılarda enerji kaynakları, sivil alanlar ve halkın temel ihtiyaçları hedef alınmış, sivil insanların ölümüne can ve mal kaybına neden olmuştur."

'HERKES BU BARBARLIĞA KARŞI TUTUM ALMALI'

Türk devletinin, aynı zamanda DAİŞ çetelerinin intikamını almak istediğini vurgulayan FEDA, "Türk devleti bu saldırılarıyla insanlık suçu işlemektedir. Bu temelde de BM ve Avrupa Konseyi’ni, dünya demokrasi güçlerini görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. İnsanlığı vahşi barbar çetelerden kurtaran Kürtlere karşı insanlık suçunu işleyen Türk devletine dur demeye çağırıyoruz. Suriye’de konumlanmış koalisyon güçleri göstermelik asker bulundurma pozisyonundan çıkmalı, Kuzey Doğu Suriye hava sahasını uçuşlara kapatmalıdırlar" diye belirtti.

FEDA, açıklamasının sonunda "Her sürekten Alevileri de bu inkârcı, katliamcı zihniyete karşı tutum almaya, birlikte haklıların ve mazlumların mücadelesinde yer almaya davet ediyoruz" dedi.