Ferit Şenyaşar: Zalimlerin ibadeti de orucu da kabul olmaz

Urfa’da katledilen yakınları için annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, “Bu zulme ortak olanların, ibadeti de orucu da kabul olmaz” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Şenyaşar ailesi, 9 Mart 2021’de başlayan nöbetin 403’üncü gününde bir kez daha adliye önüne geldi.

Yeni eylem gününde Ferit Şenyaşar, yaklaşık 4 yıldır Elazığ Kapalı Cezaevi'nde tekli hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ı ziyaret ettiğini söyledi.

Hukuksuz bir şekilde tutuklu olmasına rağmen kardeşinin “umutlu” olduğunu belirten Şenyaşar, “Adalet sağlanacak ve beraat edecek. O günü sabırsızlıkla bekliyor, biz de bunun için annemle birlikte bir yılı geride bırakan nöbetimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dört yıldır devam eden adalet mücadelesine dikkat çeken Ferit Şenyaşar, “4 yıldan bugüne kadar hala tek bir tutuklu yok. Hangi hukukçu yargı sistemi, ya da savcılar bunu hukuk ile ilişkilendirebilir. Bunun izahı yok. Bunun tek açıklaması, Urfa Adalet Sarayında üstünlerin hukukunun uygulandığıdır” dedi.

Ramazan ayında olduklarını hatırlatan Ferit Şenyaşar, “Bugün Cuma, mübarek bir aydayız. Az sonra Başsavcı özel lüks aracı ile önümüzden geçerek Cuma namazını kılacak. İmam hutbeden sonra, ‘Allah adaleti emrediyor’ diyecek. Hem bu zulme ortak ol hem de Cuma namazına git! Bu ikisi bir arada olmaz. Bu zulme ortak olanların, ibadeti de orucu da kabul olmayacaktır. Adalet sağlanana kadar da annemle beraber adliye önünden ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.