Fincancı ile dayanışma eylemine polis saldırısı

Çarşamba günü gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı Ankara Adliyesi’ne getirilirken, adliye önünde dayanışma eyleminde bulunanlar polis saldırısına uğradı.

Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahlarla düzenlediği saldırılarına soruşturulmasını istediği için iktidarın hedef alarak gözaltına aldırdığı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Ankara Adliyesi’ne getirildi. Fincancı, 26 Ekim günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Sabah saatlerinde Fincancı ile dayanışmak amacıyla adliye önüne gelen çok sayıda emek ve meslek örgütü temsilcileri polis engeliyle karşılaştı.

Polis, gazetecilerin de görüntü alması engelleyerek alandan uzaklaştırdı.

Emek ve meslek örgütü temsilcilerinin adliyeye girişlerini engelleyen polis saldırıda bulunarak, birçok emekçiye şiddet uyguladı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ve öğrenciler, polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların KESK’ten Döne Gevher, TTB’den Selma Güngör, SES Genel Kadın Sekreteri Gönül Adıbelli, Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi Helin Çakır olduğu öğrenildi.

Polis saldırılarına tepki gösteren eylemciler, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Şebnem hoca onurumuzdur" şeklinde sloganlar attı. 

 Strazburg Caddesi’ne geçen  eylemciler burada kısa bir açıklamada bulundu.

Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koromaz, baskı ve hukuksuzluklara karşı birlikte mücadelenin gerekliliğine vurgu yaptı. 

Koromaz,  “Emek ve meslek örgütleri olarak mahkeme sürecini izlemek üzere buradayız. Üyelerimizin yol boyunca sürüklenmesi, Ankara Emniyeti’nin hukuksuzluğunu kabul etmiyoruz. Hukuk dışı uygulamayı kabul etmemek adına adliyeye gittik. Hukuk, emniyet, yargı iktidarın maşası gibi hareket etmekten vazgeçmelidir. Bugün burada adliyenin kapısından sürükleniyoruz, baskılar bizi yıldıramaz, hukuksuzluklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.