GÜNDEM 1 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin son işgal saldırısının Kürt halkına dayatılan soykırım konseptinin parçası ve Uluslararası Komplo’nun devamı olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık “Burada Türk devleti ve KDP’ye bir rol biçilmiş, onlar da bu misyonu yerine getiriyor” dedi. Bayık, Şengal’deki gerginliğe ilişkin ise Irak hükümetinin Êzidî toplumuyla sorunlarını diyalogla çözmesini istedi.

- Dr. Serbilind Dersim, Amerika, Fransa, İngiltere gibi NATO’nun önde gelen ülkelerinin, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı kimyasal silah kullanmakla suçlarken Türkiye’nin Kürtlere karşı kimyasal silah kullanmasına göz yummalarının tam bir ikiyüzlülük olduğunu söyledi.

- KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, halkların bir arada kardeşçe yaşam anlayışı içinde olan Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

- Sinûnê Ezidxan Asayiş üyesi Nasır Xeyro, Irak ve KDP güçlerinin Êzidî toplumuna ihanet ettiği ve bundan dolayı halkın güven duygusuna ihtiyaç duyduğu bir süreçte Ezidxan Asayişi’ni kurduklarını söyledi.

- Şengal’de koyun çiftliği sahibi olan Xwedêda Mirad, Irak ordusunun konuşlandırılması ve ana yolların kapatılması nedeniyle rahat hareket edemediklerini söyleyerek tepki gösterdi.

- 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla düzenlenecek eylemler takip edilecek.

-KON-MED, ortak örgütlenme ve dayanışma ruhuyla karşıladıkları 1 Mayıs’ı, tüm Kürdistan halkının bugün düzenlenecek etkinliklere PKK gerillalarına sahip çıkıp Kürdistan işgalini gündemleştirme temelinde güçlü katılmasını istedi.

-   Yıllardır inşaat sektöründe çalışan işçiler, “Evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz. Gelecekten hiçbir umudumuz yok” dedi. 

- Daha sonra şehit düşen kuzeni Rûbar sayesinde PKK ile tanışan Celîla Osman, 1989’dan beri mücadelenin içinde. Yekîtiya Star’ın temelini atanlardan olan Celîla, şimdi ise Kongra Star yöneticilerinden.

- İmralı Ada hapishanesinde uygulanan tecridin zamanla tüm topluma ve cezaevlerine nasıl yayıldığını anlatan Avukat Özgür Erol, burada uygulanan özel hukukun hiçbir gerekçeyle açıklanamayacağını vurguladı.

- Serxwebûn gazetesinin Nisan sayısı “İşgal ve İhanete Karşı Serhildan Zamanı” manşetiyle çıktı.