GÜNDEM 10 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Ölçtüler, tarttılar, beni alçakça ve haince Afrika'da yamyamların ülkesine attılar. Sözde kandırarak ustalıkla paketleyip beni İmralı'da bir tabuta yerleştirdiler.  (Abdullah Öcalan)

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan, komplonun boşa çıkarılmasının yetmediğinin görüldüğünü belirterek,“Tamamen yenilmeli. Yenilgisi de ancak Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürlüğüyle mümkün. Hedefimiz budur” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu 24’üncü yılında kınayan KCK, Kürt halkını ve dostlarını, sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması amacıyla Abdullah Öcalan’ı sahiplenmeye ve komplocu güçlerden hesap sormaya çağırdı. 

- İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde 12 Şubat'ta yapılacak yürüyüşe güçlü katılmaya çağırdı.

- Türk devletinin işgal saldırılarında kimyasal silah başta olmak üzere her türlü kirli yöntemi kullandığını ama buna rağmen başarılı olamadığını söyleyen HPG'li Alan Malazgirt, "Zafer inançla savaşan gerillanın olacak" dedi.

- KESK Eşbaşkanı Bozgeyik, AKP-MHP blokunun tıkandığını; siyasal, ekonomik, toplumsal ve ekolojik krizi kapsayan çoklu krizin, yönetememeyi getirdiğini söyledi.

- Londra’nın Newington Green semtinde bulunan The Mildmay Club’da 'Anathema se thalassa' (Denizde bir lanet) adıyla bir Rebetiko konseri düzenlenecek.  

-6 yıldır her türlü eylem ve etkinliğin, yaylaların, köylerin yasaklandığı, yurttaşları katledildiği Hakkari’de, iktidar ve gasp edilen belediyeye atanan kayyum tarafından “Hakkari'de hayat var” sloganıyla kar festivali yapıldı.