GÜNDEM 10 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve işkence sistemine karşı 13 Ekim’ kadar sürecek oturma eylemi bugün başlatılıyor.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK’nin küresel kapitalist modernite sisteminin çözümsüzlüğüne karşı demokratik ulus çizgisiyle kendisini çözüm gücü haline getirdiğini söyledi.

- Abdullah Öcalan, startı verilen Uluslararası Komplo’yu, 9 Ekim’den bir hafta sonra, “Burada büyük bir savaş eylemiyle tasfiye edilmem adı altında bölge halklarına ve insanlığın önemli kazanımlarına dayatılan faşist bir komplo darbesi var” sözleriyle deşifre etti.

-AKP-MHP ittifakının DAİŞ eliyle gerçekleştirdiği Ankara Katliamı’nın, Türkiye tarihinde gerçekleşen en büyük siyasi katliam olduğunu belirten KCK YK Eşbaşkanlığı, “Demokrasi hareketini daha da büyüterek Türkiye’nin sorunlarına demokratik çözümler getirmek başta 10 Ekim şehitleri olmak üzere devrim ve demokrasi şehitlerine olan bağlılığın bir gereğidir” dedi.

-HPG gerillası Adil Amed, 16 yıl boyunca Başûr'dan Bakur'a soluksuz bir mücadele yürüttü. 2021 yılında Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr Hamlelerinde yer alan Adil Amed, Türk devletinin Van’a yönelik işgal saldırısında şehit düştü.

- Birdenbire gündeme seçim hazırlığı havası verilerek yansıtılan türban yasası ve müdürlük, Türkiye halklarının demokratik taleplerinin istismar edilmesidir. Bu tam bir Osmanlı oyunudur; Kılıçdaroğlu’nun yardımıyla hazırlanmış ‘hile-i Erdoğan’dır.