GÜNDEM 10 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Platformu’nun, başta Strasbourg olmak üzere 74 merkezde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm talebiyle gerçekleştireceği açıklamalar takip edilecek.  

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ve buna karşı protestolar takip edilecek.

- Tecrit politikasının Türkiye'ye yıkım getirdiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, “25 yılın sonunda halklar, kadınlar kazandı. Özgürlük mücadelesi büyüdü, evrenselleşti. Teşhir olan ve gerileyen ise Türk devleti ve uluslararası komplocu güçler oldu" dedi.

- KCK YK Eşbaşkanlığı, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı, devrimci demokratik güçlerin AKP-MHP faşizmine karşı halkların kardeşliğini ve demokratik birliğini daha da geliştirme ve mücadeleyi yükseltme göreviyle karşı karşıya olduğunu hatırlattı.

-9 Ekim 1998 yılında devreye konulan Uluslararası Komplo’yu kınayan YJA Star ve HPG gerillaları, “Hiçbir baskı direnişimizi zayıflatmayacak ve mücadelemizi geriletmeyecektir. Önderliğin fiziki özgürlüğü için mücadelemizi yükselteceğiz” dedi. 

- Qamişlo Kantonu Su İşleri Müdürü Xurşîd Oso, Türk devletinin elektrik, su ve petrol istasyonlarını bombalayarak, halkı çaresiz bırakıp terk etmeye zorladığını söyledi.

-Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarakTürk devletinin işgal saldırılarına karşı her zaman ayakta, direnişte ve mücadelede olacaklarını vurguladı.

- Kürt halkı 15 Şubat günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esir alındığını duyduğunda yaşamla bağını bir başka biçimde kurmaya başladı. İnsanlık tarihinde görülmemiş, duyulmamış can bedelli bir pratik gerçekleştirdi. (DOSYA)