GÜNDEM 10 EYLÜL 2023

Kurdistan ve DÜnya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, “Rêxistin Azadî ye/Değişim ile özgürlüğe” şiarıyla Ankara Nazım Kültür Merkezi’nde bir konferans gerçekleştirecek.

- Türk Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Aile hukukunu sil baştan ele alacağız” açıklamasını değerlendiren Avukat Eylem Arzu Kayaoğlu, bunun kadın kazanımlarına bir saldırı anlamına geldiğini söyledi.

- Yeşil Sol Parti Kadın Konferansı'ndaki tartışmaları değerlendiren İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, parti olarak kadın örgütlülüğünü güçlendireceklerini ifade ederek “Hem parti içinde hem de sokakta erkek egemenliğine pabuç bırakmayacağız” dedi.

- Eğitim Sen Wan Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, 1920’li yıllarda Kürtlerin evde ve sokakta yüzde 90 oranında Kürtçe konuşurken, bugün Kürtçe konuşma oranının yüzde 7’lere kadar düştüğünü söyledi.

- Akbelen’den Agrobay’a doğa ve emek düşmanı sermayeye karşı mücadeleye omuz veren Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, “Esas özne olan köylülerin kendi kararlarını inşa ettiği bir mücadele hattı örmek gerek” dedi.

- HDP’li Wan Büyükşehir Belediyesi’ni gasp eden Wan kayyumu, Wan’ı büyük bir köy haline getirdi. Wan’ın sokakları, çamur, çukur ve çöplerden geçilmiyor.