GÜNDEM 10 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, hukuk dışı tecrit sistemine seyirci kalmalarının beklenemeyeceğini söyleyerek, İmralı tecrit sistemine derhal son verilmesi ve gasp edilen tüm hakların iade edilmesini istedi.

- 9 Ocak 2013 günü katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için gerçekleştirilecek anma etkinlikleri takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Garzan dağlarındaki gerillalar, kamp günlüğüne tanrıça yolundan süzülüp gelen Sakine Cansız’ın yoldaşlığını, mücadelesini, bakışlarını, yüreğini, tarihe nakşetmek için yazıyordu.

- Danıştay’ın birkaç gün önce İstanbul Sözleşmesi feshinin durdurulmasına ilişkin taleplerle açılan davaları reddetmesine tepki gösteren Av. Canan Kaya, sürecin hukuka uygun olmadığını ve yasaların çiğnendiğini belirtti.

- Su borcunu ödemedikleri gerekçesiyle 30 bin Vanlı'yı icraya veren VASKİ’nin,  Milli Eğitim Müdürlüğünün 12 milyon, Emniyet Müdürlüğünün 7 milyonluk su borcunu affettiği ortaya çıktı.