GÜNDEM 10 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Mücadelenin devrimci şiddet temelinde yürütülmesi gerektiğine işaret eden PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan, "Bütün alanları antifaşist savaş ve direniş alanı haline getirmeliyiz. Devrimci, demokratik güçler mücadelelerini radikalleştirmeli" dedi.

- Şevîn Mihemed, Rojava Devrimi’yle adeta kendini küllerinden yarattı. Kadınlarla güçlendi ve kadınların ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri için proje sahibi oldu.

- “Kamuda Tasarruf Tedbirleri” adı altında belediyelerin yangınla mücadelede bile harcama yapmasının önünün kesildiğine işaret eden Qoser Belediyesi Eşbaşkanı Hamdiye Bilek Turgay, “Devlet, tasarrufu insanımızın canıyla, malıyla, rızkıyla yapıyor" dedi.

- Xelfetî’de DEM Parti’nin adayı Mehmet Karayılan'a karşı seçimleri kaybeden kayyum Şeref Albayrak, sanal medya hesabından 'Sabır, az kaldı!' şeklinde açıklamalarda bulunarak ilçede provokasyon yaratmaya çalışıyor.

- Özgür (Mine Canik), girdiği hakikat yolunda; yola, yoldaşa, halklara adadı kendini. Gençliğinin verdiği coşku; dağlara ve özgürlüğe olan sevdasıyla yaşadı. Adı gibi yüreği de kırdı kölelik zincirlerini.