GÜNDEM 11 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Benim önderlik konumum Kürtler üzerinde geleneksel Batı politikasını sarsmaktadır. Olayın özü de bu gerçekliğe dayanmaktadır. Avrupa bu nedenle tasfiye edilmemi çıkarlarına uygun bulmuştur. (Abdullah Öcalan)

-KCK Yürütme Konseyi, yaptığı yıllık toplantıyla bir buçuk yıldır süren Dem Dema Azadiyê ye hamlesini 3 temel konu çerçevesinde ele aldığını; “faşizme karşı özsavunma temelinde Devrimci Halk Savaşını geliştirerek Kürdistan’ı özgürleştirme, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme hedefiyle” planlamalara ulaştığını açıkladı.

- Hukukçu Feyzi Çelik, anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelerin çiğnendiği İmralı’da özgün bir hukuksuzluk halinin uygulandığını belirterek, buna rağmen Öcalan’ın liderliğinden öneminden hiçbir şey kaybetmediğini söyledi.

- Artan dükkan kirası, maliyeti derken esnaf, gelen yüksek elektrik faturalarıyla birlikte daha da zorlandığını söylüyor.

- Kayyum tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesi, el altından torpille, sınavsız personel alımını sürdürüyor. AKP Van İl Yöneticisi Caner Aygün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne atandı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 23'üncü yılı dolayısıyla Avrupa ile Kürdistan kentlerinde düzenlenecek protesto etkinlikleri takip edilecek.