GÜNDEM 11 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yıl dönümünü bütünlüklü bir gerilla ve halk direnişiyle karşıladıklarını belirterek, 25’inci yılın komploya karşı direnişin yaygınlık, kapsam ve derinlik bakımından zirve yaptığı bir yıl olacağını kaydetti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride ilişkin Sol Parti’nin soru önerisini yanıtlayan Alman hükümeti, “Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi sahibi değiliz, sorumluluk CPT’de” dedi.

- HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, tüm engellemelere rağmen uluslararası komploya karşı alanlara çıkıldığını, saldırılara cevaplarının da mücadeleyi ve ittifakı büyütmek olduğunu söyledi.

- Türk Devleti, Van’da otellere yerleştirdiği yüzlerce çete mensubunu özel araçlarla önce Hakkari’ye, oradan da savaştırmak için Medya Savunma Alanları’na götürdüğü ortaya çıktı.

- Serêkaniye’de yaşayan Vehibe Seydi Temo, işgal ardından evini arkasında bırakıp Serêkaniye Kampı’na yerleşmek zorunda kalanlardan. Vehibe Ana, bir gün mutlaka evlerine döneceklerini söylüyor.

- Van depreminin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen 12 bin hasarlı bina hala yıkılmazken, 1950’li yıllarda inşa edilen, kuyumcu ve bankalara ait hasarlı binalara ise henüz dokunulmadı.