GÜNDEM 11 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, “Rêxistin Azadî ye/Değişim ile özgürlüğe” şiarıyla Ankara Nazım Kültür Merkezi’ndeki konferansının ikinci günü takip edilecek.

- Tutuklu Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması görülecek. 

- OVP’yi değerlendiren Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, Türkiye’nin küresel finans sistemiyle arasının iyi olmasına rağmen bu programları tutturamadığını, sebebinin ise savaşa, yolsuzluk ekonomisine devasa bütçeler harcandığını söyledi.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyesi Songül Şarklı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Konferansının ardından yaptığı açıklamada, “Güçlü kadın örgütlülüğünü yaratacağız” dedi.

- PKK-PAJK Komitesi, Türkiye zindanlarındaki tutsaklara yönelik uygulamalara tepki göstererek tüm halka ve tutuklu ailelerine duyarlılık çağrısında bulundu.

- Türk ordusu 1 yıl önce askerlerinin cenazesi gerillanın eline geçmesin diye acımasızca yaktı. Bu olayın üzerinden tam bir yıl geçmesine rağmen imha, inkar ve sessizlik devam ediyor. Olayın yaşandığı yerde bu vahşetin izleri halen ilk günkü gibi canlı.