GÜNDEM 11 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Yıllık toplantısını gerçekleştiren HPG Komuta Konseyi, “Nihai başarının tek ölçüsünü Uluslararası Komplo’nun yenilmesi ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü olarak belirlemiş, dönem görevlerine bu esaslar üzerinden yaklaşılmasını karar altına almıştır” dedi.

-DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, “Kürt halkının kazanımlarının, statüye dönüştürüleceği bir mekanizmanın oluşmasına çok yakın olduğumuz bir dönemdeyiz. Kürt halkının talepleri nettir” dedi.

-BAAS rejiminin 12 Mart 2004'te Qamişlo'da gerçekleştirdiği katliamın üzerinden 18 yıl geçti. Olayın tanıklarından Hemdîn Nebî, serhildana kalkan halkların birlik olduğunu vurgulayarak, “Olay Qamişlo’da yaşandı ama sesimiz Efrîn’de de yankılandı” dedi.

-Valilik tarafından bin 900 gündür eylem ve etkinlik yasağı uygulanan Van’da; AKP hükümeti tarafından kurulan SADAT isimli gayrimeşru yapı, Van’da işsiz ve umutsuz gençleri istismar ederek silahlandırıyor.

-Tevgera Çanda Jinên Kevana Zêrîn’in 2. Konferansında önemli kararların alındığını söyleyen konferans delegeleri, düşmanın kültür ve sanat alanlarına yönelik saldırılarına karşı kültürel devrim gerçekleştireceklerini vurguladı.