GÜNDEM 11 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Sanki gerillanın orada olmasından rahatsızmış gibi gösterilen Başûrê Kurdistan halkının en büyük umudu, gerillanın bu savaştan zaferle çıkmasıdır.

-İlk eğitimlerini MİT’ten alan KDP’nin İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, MİT ve Parastin arasındaki köprülerden ve 30 yıldır yaşanan ekonomik krizin, faili meçhul cinayetlerin temel yürütücülerinden biri. Yasa dışı güç olan Roj pêşmergelerini organize eden oluşumun tepesinde bulunuyor.

-Amûdê’deki Kadın Evi’nin kurucularından Hamdiye Abdullah, “Öz savunmasız kadın, kazanımlarını koruyamaz. Öz savunma güçlendikçe özgürlüğümüz garanti altına alınmış olacak” dedi.

-Kırşehir Y Tipi Hapishanesi’ndeki tecrit koşullarına karşı 105 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül’ün sağlık durumu, “TTB’yi tanımıyorum” diye çıkışan ve B vitaminini gereken dozda vermeyen revir doktoru yüzünden kötüleşiyor.

- Halep Önderlik Komitesi Sözcüsü Emnê Xidro, “Önderliğin felsefesi temelinde gelişen demokratik ulus projesi toplumu, halkların birliği temelinde gelişecek bir barışa odaklandırdı” dedi.