GÜNDEM 12 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halklarımızın İmralı’daki ölüm-yaşam savaşımının ne anlama geldiğini çok iyi çözümlemeleri kendileri için daha fazla yaşamsal bir anlam taşımaktadır. Şer kuvvetlerin ve çeteciliğin gücü bilinerek, benden başlayacak bir imhanın kapsamının on binlerin katledilmesi olduğu bir an bile göz ardı edilmemelidir. (ABDULLAH ÖCALAN)

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan: Uluslararası komplo, imha amaçlı ve esas itibarıyla Kürt sorunu kapsamında ortaya çıkan; Kürt soykırımının hayata geçirilmesi için ortaya çıkartılmış, planlı ve örgütlü bir saldırıdır.

--Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 23'üncü yılı dolayısıyla Avrupa ile Kürdistan kentlerinde düzenlenecek yaygın protesto etkinlikleri takip edilecek. 

- HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, kayyum belediyeciliğinin kent halkı üzerinde de ciddi tahribatlar yarattığını söyleyerek, “AKP’ye oy verenler dahi artık HDP’ye gelerek şikayette bulunuyor” dedi.

- St. Gallen Meslek Öğretim Görevlisi Teolog Dr. Rolf Bossart; "PKK'nin terör listesinden çıkarılmasıyla Kürtlerin adalet talebi karşılanacaktır" dedi.

-Türk devletinin Kürtçeye olan düşmanlığından dolayı babasının koyamadığı Xerîb ismini dağlarda alan Xerîb, 1990'lı yıllarda Serê Spî’de mücadele eden yoldaşları ile ortak hikayenin parçası oluyor.