GÜNDEM 12 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Devrimci Halk Savaşı Stratejisi’nde yeraltı çalışmalarının esas bir faktör olduğunu vurgulayan HSM Karargah Komutanlığı, “Bu gerçeklik çok önemli iki yöntemi ortaya çıkarmıştır: Birincisi, yeraltı ve tünel savaşı. İkincisi koordineli uzman tim savaşı. Bu her iki taktik yöntem, Devrimci Halk Savaşı’nın esas temelleridir” dedi.

- ABD'deki Rojava Acil Durum Komitesi Genel Sekreteri Debbie Bookchin, Erdoğan’ın tüm Kürt halkına yönelik bir savaş sürdürdüğünü ve etnik temizliği hedeflediğini söyledi.

- Hewlêr’de iki yıl keyfi bir şekilde tutuklandıktan sonra serbest bırakılan, ancak ikametini yenilerken yeniden alıkonulan İsmail Xelil Mihemed’den aylardır haber alınamıyor. Ailesi endişeli ve yetkililerden yanıt bekliyor.

- Hevrîn Xelef’in yakın arkadaşlarından ve Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Perwîn Yusuf, zora teslim olmayan, çözüm odaklı güçlü bir şahsiyet olan Xelef’in Rojava Devrimi’ne büyük emek verdiğini söyledi.

- Zîlan'ın direniş ruhu ile mücadele eden şehit Sara ve Rûken, Kürt halkının fedaileri olarak anlamlı bir yaşamın sahibi oldular ve büyük bir kahramanlıkla şehadete ulaştılar.

- Suriye’de demokrasi isteyen güçler, hükümetlerin alışkanlıklarını değiştirmelerini beklemek gerçekçi olmadığı için sürece dahil olmalıdırlar. Gençler, kadınlar, aydınlar ve emekçiler Suriye ortak evinde kanlı oyunlara karşı birlik olmalıdırlar.