GÜNDEM 12 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ve buna karşı protestolar takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo ile esir alındıktan sonra kesintisiz bir direniş sergileyerek 25 yıl içerisinde Kurdistan devriminin bu günlere gelmesini sağladığını vurguladı.

- TUHAY-DER Wan Şube Eşbaşkanı Edibe Babur, tecridin İmralı’dan tüm cezaevlerine yayıldığını belirterek, “Cezaevlerinde işkence ve zülüm var” dedi.

- DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Türk devletinin soykırım saldırılarının da İmralı tecridiyle bağlantılı olduğunu söyleyerek, "Tecridi kararlı ve örgütlü mücadeleyle kırabiliriz" dedi.

- Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecrit koşullarının korkunç boyuta vardığını belirten COSATU yöneticisi Motlasi Tsubani, “Mandela kurallarını uygulayın, tecridi sonlandırın” çağrısında bulundu.

- Wan Çev-Der Başkanı Ali Kalçık, sınıra neredeyse 200 kilometre duvar örülse de mülteci geçişinin sürdüğünü; zaten amacın sınır güvenliği değil Kürt sosyolojisini parçalamak olduğunu söyledi.