GÜNDEM 12 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kartal Tepesi, hem Türk ordusu hem de gerilla için önemli bir mevzi. Buradaki gerillalar, Mamreşo, Girê Sor ve Süleyman tepelerine destek verirken buradaki savaş tünellerinde de büyük bir direniş gösterdi.

- Güney Kürdistanlı akademisyen-gazeteci Kemal Çomanî, Polonya sınırlarına dayanan Güney Kürdistanlıların, KDP ve YNK yönetimlerinin uyguladığı baskı, yolsuzluk ve talan rejiminden kaçtığını söyledi.

-Türk Cumhurbaşkanı’nın Kuzey-Doğu Suriye ve Rojava’yı tehdit etmesinin; Rusya ve ABD ile yaptığı görüşmelerin ardından yapılan açıklamalar ve atılan adımlar, yeni bir planın devrede olduğunu gösteriyor.

- Fettah Tamince’ye ait Rixos Hotel’de zorunlu staj yaparken ölü bulunan 16 yaşındaki oğlu Burak Oğraş için Çağlayan Adliyesi önünde nöbet eylemi başlatan baba Murat Oğraş, “11 yıldır tek talebim adalet, suçlular hak ettiği cezayı alana kadar mücadele edeceğim” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması için Atina’dan harekete geçen onlarca aktivist Napoli’de kitlesel bir şekilde karşılanacak.

-Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), işgalci Türk devletinin Kürt halkına karşı kullandığı kimyasal silah saldırılarına ve Almanya hükümetinin sessizliğine karşı imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

-Almanya’da Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal saldırılarına karşı duyarlılık oluşturmak ve ilgili kurumları harekete geçirmek amacıyla eyalet başkentlerinde devam eden çadır eylemleri takip edilecek.

-FED-MED, Kürdistan’da kimyasal silah kullanan Türk devletinin uluslararası kurumlar tarafından cezai yaptırımlara tabi tutulması ve tüm sorumluluklarını yerine getirmeleri talebiyle 13 Kasım günü Düsseldorf’ta düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.

-Kürt ulusal marşı “Ey Reqîb”in yaratıcısı Dildar, 83 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. 30 yaşındaki genç şair Dildar’ın ölümü bugün hala bir muamma.