GÜNDEM 13 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Jîna Emînî'nin İran'ın "ahlak polisleri"nce katledilmesi ardından Rojhilat'tan başlayarak İran'ı saran ve dünyaya yayılan isyanların yaklaşan yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek etkinlikler takip edilecek.

- İtalya’nın Milano kentinde binlerin katılımıyla “Umut zamanı” şiarıyla düzenlenecek bir konserle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edilecek.

- Tevna Zêrîn Komite üyesi Adar Gabar, Jîna Emînî'nin katledilmesi ardından başlayan “Jin Jiyan Azadî” devriminin kültürel değerler ürettiğini belirterek, devrimin güçlendirilmesi için sanatçı ve aydınlara büyük bir rol düştüğünü söyledi.

- Mûş’un önceki valisi İlker Gündüzöz, HDP/Yeşil Sol Parti’ye oy veren köylere, “Sizin karneniz bozuk, size hizmet getirilmeyecek” dediği ortaya çıktı.

- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Êlih Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, partilerinin önümüzdeki ay gerçekleştireceği kongrede yeniden yapılanmaya gideceklerini söyledi. Tiryaki, seçim sonrası gerçekleştirilen özeleştiri sürecine ilişkin de bilgi verdi.

- Yerel seçimlere az bir süre kala, Wan Büyükşehir Belediyesi kayyumu bir yıl içinde 2 milyar TL kredi çekti. Kayyumun, çektiği krediyi halka hizmet yerine diğer devlet kurumlarına harcadığı ortaya çıktı.