GÜNDEM 13 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Avaşin'in Şûkê bölgesine bağlı Piramit Tepesi’nde işgalci Türk devletine yönelik eylemi anlatan HPG'li Çekdar Gabar, eylemde yer alan şehitler Şerzan Qaşûrî ve Pirdoğan Amed'in kendilerine büyük bir güç verdiklerini belirtti.

- Yazar, Gazeteci ve Siyasi Gözlemci Hasan Cudi, Belarus sınırındaki Kürt göçmenlerin durumunu ve Kürdistan’ın değiştirilmek istenen demografisini ANF’ye anlattı.

- Polonya- Belarus sınırında yaşanan mülteci dramı hakkında konuşan Dunya Collective üyesi Jan Theurich, burada yaşananların Erdoğan’ın mültecileri kullanmasından farklı olmadığını vurguluyor.

-Türk devletinin, Van-İran (Rojhilatê Kurdistan) sınır hattının büyük bölümünde örmeyi sürdürdüğü duvarlar için kazdığı hendeklerden şu ana kadar iki insan cesedi çıktı.

-HDP davasını esasa girmeden reddetmek için sağlam ve gerekli argümanların olduğunu belirten HDP MYK Üyesi Doğan Erbaş, yasal mevzuatın, evrensel ilkelerin, AİHM içtihatlarını ve AYM önündeki dosyaların da bunu gerektirdiğini söyledi.

-HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Aleviliği kabul etmeyen, Alevilerin ortaklaştığı 5 temel talebi dikkate almayan bir iktidarın gayri meşru yöntemlerle bir algı oluşturmasına aldanmamak gerektiğini söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecritte rolleri olan ve sessizlikleriyle tecridin sürmesine katkı sunan uluslararası kurumları harekete geçirmek ve bu tutumlarından vazgeçirmek amacıyla Strasbourg’da kitlesel yürüyüş gerçekleştirilecek.

- Kürdistan’da kimyasal silah kullanan Türk devletinin uluslararası kurumlar tarafından cezai yaptırımlara tabi tutulması ve tüm sorumluluklarını yerine getirmeleri talebiyle birçok ülkede kitlesel yürüyüş ve mitingler düzenlenecek.

-İngiltere, göçmen krizi kötüleşirken Polonya sınırına asker gönderiyor. Savunma Bakanlığı, birliklerin 'mühendislik desteği sağlayacağını' söyledi.