GÜNDEM 13 MART 2022

13 Mart 2022 gündeminden öne çıkan başlıklar

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Newroz öncesinde yayınladığı yazılı mesajında “İnanıyoruz ki bu Newroz’da da Kürt halkı alanları dolduracak, Newroz’u büyük bir direniş ve coşkuyla kutlayacak, Önder Apo'ya olan bağlılıklarını bir kez daha güçlü bir şekilde haykıracaktır” ifadelerini kullandı.

2. Tevgera Çanda Jinên Kevana Zêrîn Konferansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan katılımcılar, "Kürdistan halkı kültürüne sahip çıkmalıdır. Çünkü kültürüne sahip çıkmak toprağını savunmaktır" dedi.

Şam hükümetinin, Kürt halkının Suriye’yi parçalamak istediği yalanıyla halklar arasında çatışma gayretinde olduğunu belirten  Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Emîne Osê, inkâr ve kışkırtma politikasında ısrar edildiğini söyledi.

HDP Ekonomi Komisyonu, geçtiğimiz hafta bir zam raporu açıkladı. Komisyon zamları açıkladıktan birkaç saat sonra hatta takip eden günlerde de zamlar yağmaya devam etti.

İspanya'nın Zaragoza şehrinde 12. Kongresini yapan Intersendikal'ın kongresinde Kürt ve Polisario temsilcileri de konuştu. Intersendikal'ın kongresinde Türkiye'nin suçları anlatıldı.