GÜNDEM 13 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 13 Mart’tan bu yana ekmeksiz bırakılan Şêxmaqsud mahallesiyle birlikte gündeme gelen Şam yönetiminin ambargoları özerk yönetimi güçsüzleştirmeyi ve halkı teslim almayı başaramaz ama çözümsüzlük siyaseti tüm Suriye’yi tehlikeye atıyor.

- Heftanîn’de KDP güçlerince şehit edilen gerilla Dersim’in ablası Lütfiye, ihanet devam ettiği için acılarının da tazeliğini koruduğunu söyledi.

-"Güney Kürdistan'daki güçler birlik hayalini toprağa gömdü" diyen Falah Salah Abdullah, mevcut krizden çıkmak için bir irade olmadıklarını söyledi. İttifaklara dikkatli yaklaşmamaları ve güç dengesini sağlamamaları durumunda ise en büyük zararı Güney Kürdistan'ın göreceğinin altını çizdi.

-Bursa Bükköy Madencilik'te işçilere yeraltı sertifikalarının para karşılığında verildiği ortaya çıktı. Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, bunun suç olduğunu ve iş yerinin kapatılması gerektiğini vurguladı.

- Van’da seyyar satıcılık yaparken kayyum zabıtaları tarafından darp edilen ve 3 gün yoğun bakımda kalan yüzde 65 engelli 24 yaşındaki Uğur Acar hakkında ‘Görevi yaptırmamak için direnme, görevli memura mukavemet’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

- Ezdalık, evren ve sonrasında Dünya’nın tüm oluşum aşamalarını bayram olarak kutlar ve kutsar. Bunlardan bir tanesi de Çarşema Serê Nîsanê’dir.

- Emekliler Temmuz ayından itibaren maaşlarında büyük bir artış beklese de, on binlerce kişiden vergi dairesi tarafından ödemeleri istenecek. Çünkü emekli maaşları üzerinden vergi ödemek zorunda kalıyorlar. Hazine ise milyonları topluyor.