GÜNDEM 14 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk ordusunun kimyasal silah kullanımına ilişkin rapor hazırlayan isimlerden Dr. Beppe Savary, “Akar’ın gaz kullandıklarına dair sözleri en önemli kanıt. Bu bile OPCW’nin inceleme başlatması için yeterli” dedi.

-PYD Eşbaşkanlık Konseyi Aldar Xelîl, Türk devletinin yeni işgal saldırıları için gerekçeler uydurma girişimlerine işaret ederek, “Saldırıların rengini değiştirme peşindeler” dedi.

- FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, Cemevi Başkanlığı kurma kararının “Alevi inancında ağır siyasal, inançsal ve kültürel kırımın yaşanmışlığına neden olacak tekçi, inkârcı ve ırkçı devlet müdahalesi niteliğinde bir karar” olduğunu vurguladı.

-AKP-MHP iktidarının seçime giderken sanal medya ve iletişim platformları dahil tam kontrol sağlayarak tek seslilik istediğini belirten HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, ‘sansür yasası’nın hiçbir meşruiyetinin olmadığını söyledi.

-Polis saldırısı sonrası tedavi devam eden HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, “Çok büyük bir aileyiz ve mücadeleyle başaracağız” dedi.

- Van’da AKP/MHP iktidarı eylem yapılacağı korkusu nedeniyle belediyelerin etrafına beton bariyerleri yeniden kuruyor.

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Genel Sekreteri Fidan Ataselim, İran’daki molla rejimini rehber edinenler olduğunu belirterek, “İster şortumuzla ister başörtümüzle, özgür yaşamak istiyoruz ve buna kimse engel olamayacak” dedi.

-Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın raporuna göre, küresel vahşi yaşam popülasyonları 1970'den bu yana %69 azaldı.