GÜNDEM 14 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İşgal saldırılarına direniş alanında mücadele eden YJA Star gerillalarından Nudem Farqîn ve Dîrok Amed, Türk devletinin teknik güçle gerillanın iradesini kıramayacağını belirtti.

-Şengal'in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin 6. yıl dönümüne ilişkin konuşan Xanasor Halk Meclisi üyesi Nûrê Şengal, "Şehitlerimizin kanının döküldüğü bu topraklara sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

– Avukat Berdan Acun, Abdullah Öcalan ve diğer bazı tutsakların ‘umut hakkı’ndan yararlanabilmesi konusunda yaptıkları başvuru dosyasına insan haklarından yana olan baroların da destek vermesi, Türkiye’nin de iç hukukta acilen bir düzenlemeye gitmesi gerektiğini söyledi.

- Yerel halktan ANF’ye konuşan Jan Hufenbach, Neisse Nehri kıyısında ve sınırdaki polis görünürlüğünün arttığını ve 10 binlerce mültecinin olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

- Polonya-Belarus arasında sıkışanın insanlık olduğunu vurgulayan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, “Yarın hangimizin mülteci olacağı belli değil. Mültecilerin haklarını kendi haklarımızı savunur gibi savunmamız gerekir” çağrısında bulundu.

- Bundan 1,5 yıl önce kurulan Kaktüs, genç kadınların bir araya gelip mücadele ettiği bir dernek. 25 Kasım’a giderken kadına yönelik şiddete karşı isyanımızı sokakta da örgütleyeceğiz, diyorlar.