GÜNDEM 14 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-2022 Newrozu’nun Önderliksel çıkışın ve PKK’nin temellerinin atılışının ellinci yılına girişi olduğunu belirten PKK Merkez Komitesi, ‘’Halkımızı ve dostlarımızı yeni yılın her gününü Newrozlaştırmaya çağırıyoruz!’’ dedi.

- İşgalciye karşı Kürdistan’ı savunan gerillalar, “Bu yıl milletimizin zafer ve özgürlük yılı olacak” diyerek, yürütülen varlık-yokluk savaşında halkın ve gerillanın birleşerek, sürece Newroz ruhuyla katılması gerektiğini belirtti.

- Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok merkezde yapılacak Newroz etkinliklerinin takvimini açıklayan KCDK-E, “Ulusal birlik ruhu ile 50. Newroz yılını Rêber Öcalan ve Kürdistan’a Özgürlük Newroz’u yapalım” dedi.

- Britanya’da ‘Dem dema Azadiye’ (Şimdi özgürlük zamanı) şiarı ile başta Londra, Liverpool ve Edinburgh olmak üzere bir çok kentte 19-27 Mart tarihleri arasında Newroz kutlaması yapılacak. Kutlamaların tümü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne adandı.

- ÖHD Amed Şube Eşbaşkanı Av. Özüm Vurgun, Türkiyeli kadınlara saldırıldığını ama Kürdistanlı kadınlara yönelik ayrı ve özel bir savaş politikasının varlığının, yargılamalarda da görüldüğünü söyledi.

- Yüksek zamlar, Kuzey Kürdistan ve Türkiye halklarını açlığa mahkum ediyor. Vanlılar, ”Bunun adı zam değil, zulümdür” diyerek tepki gösterdi.

- Geçirdiği hastalık nedeniyle engelli kalan Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi Üyesi Bengin Eli, “Fiziki engelim hiçbir zaman bana engel olmadı” dedi.