GÜNDEM 14 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK’nin 50. yılını zafer yılına dönüştürme iddia ve kararlılığında olduklarını söyleyen YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Şerda Mazlum Gabar, “2022 yılında gerilla gücümüz dağda, şehirde, ovada, yaz, kış demeden kuantumik bir direniş içinde olacaktır” dedi.

- Kardeşi Mêrxas’ı KDP saldırılarında yitiren Xelîl Ebdurrehman, “Böyleleri Kürt olamaz. Olsalar bile sürekli düşmanla çalışan, insanlıktan çıkmış ihanetçilerdir” diyerek, herkesi ihanete karşı durmaya çağırdı.

- Silivri Cezaevi’nde mahpuslarla görüşen ÖHD’li Avukat Rezan Gezer, çoğunun psikolojisinin bozulduğunu, adli tutuklulara karşı ihlallerin arttığını, siyasi tutsaklara yapılamayanların onlara yapıldığını ve adli tutukluların bu süreçlerde çoğu kez yalnız kaldığını söyledi.

-Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın abisi Hikmet Yılmaz, kardeşinin iddia edildiği gibi kalp krizinden değil, işkenceyle öldürüldüğünü ve cenazesinin götürüldüğü ATK’de hızlı işlem için 30 bin TL istendiğini anlattı.

- Maxmur Halkla İlişkiler Komitesi Üyesi Sait Çömlek, KDP ve Türk devletinin baskıları sonucu Irak'ın da Maxmur halkına büyük bir baskı yaptığını dile getirdi. 

- 4 şehit kardeşi Sêwan Kakemend, herkesi PKK yasağının kaldırılmasını amaçlayan “Kürtlere Adalet” kampanyasına katılmaya çağırdı.

-- Muş Cumhuriyet Savcısı Serhat Çaylak, göreve geldiği günden bu yana MHP politikaları doğrultusunda davranışları ile dikkat çekiyor. 3 hilalli tesbihle gezen, savcılık makamına 3 hilalli fotoğraf asan savcı, Ekin Wan’a ilişkin yapılan basın açıklamasını bile suç saydı.

- Van-Hakkari arası yolcu taşımacılığına dört ay içinde üç defa zam yapıldı. 50 TL olan bilet, 100 TL’ye çıktı.