GÜNDEM 15 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23. yılı dolayısıyla yapılacak protesto etkinlikleri takip edilecek.

- Askeri, ideolojik ve toplumsal mücadeleyi daha kapsamlı ve ve eşgüdümlü sürdüreceklerini söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, "50. Önder Apo ve PKK yılının, Önder Apo’nun özgürlük yılı haline getirilmesi kararımız var" dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, Mart 2021’den beri hiçbir şekilde haber bile alamadıklarına dikkat çekerek, tecridin en kötü aşamasının yaşandığını vurguladı.

-“Hamlesel çıkışların zamanı gelmiştir” diyen PKK ve PAJK’lı tutsaklar, “Biz bu ruhla zindanlarda direndik, direnişimizi yükselterek PKK öncülüğünde ve halkımızla birlikte mutlak tecridi kırarak, Önderliğin özgürlüğünü gerçekleştirerek, zafer yürüyüşünde varız” dedi.

- YJA-STAR Askeri Konsey Üyesi Rûken Jîrkî, "Komplo bertaraf edilinceye kadar savaşmaya devam edeceğiz. Tecridi özgür kadın gerçeğiyle yerle bir edeceğiz" dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan esaret altında olduğu müddetçe tüm halkların tecritte tutulmaya devam edeceğinin altını çizen HPG ve YJA-STAR gerillaları, “Güneşimizi karartamazsınız” şehitlerinin Kürt Halk Önderi’ni fiziki olarak özgürleştirme amaçlarını yerine getireceklerini söyledi.

- Êzidî toplumu olarak Kürt Halk Önderi Öcalan'a borçlu olduklarını söyleyen Tevgera Azadiya Jinên Êzidî (TAJÊ) Sözcüsü Sabîha Sebrî, , "Rêber Apo'nun felsefesine sahip çıkmalı ve fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız" dedi. 

- Uluslararası komployu 23. yılında kınayan TAJÊ, “Faşizmden acı çekmiş kadınlar olarak komploya karşı mücadelemiz daha da yükselteceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

-Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne dikkat çeken Gazeteci Yazar Hesen Cûdî, “Kürt sorunu onsuz çözülmez, Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu sorunları çözülmez. Bu nedenle özgürlüğü için evrensel bir mücadele yürütmek gerekiyor” dedi.  

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23. yılı dolayısıyla bir haftadan beri süren protesto etkinlikleri takip edilecek.

- Van’ın Gürpınar ilçesinde 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan ve iki ay önce tutuklanan korucu Faik Dural tahliye edildi. Dural’ın genç kadın ile zorla imam nikahı kıyacağı öğrenildi.