GÜNDEM 15 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk işgal tehdidi altındaki Dirbêsiyê’deki savunma hazırlıklarında yer alan komutanlardan Berxwedan Korşit, “Bu toprakların çocukları olarak hazırız, işgale karşı duracağız” dedi.

-Almanya’nın Dortmund kentinde Türk devletinin drone saldırısında şehit düşen Yûsif Gulo ile iki torunu için çok sayıda kişinin katılımıyla anma etkinliği düzenlendi.

- Kürt halkına karşı kirli savaş yürüten Türk Devleti'nin gücünü NATO'dan aldığını belirten Drone Savaşları kitabının yazarı Seth J. Frantzman, "Drone teknolojisi bu işleri daha gizli yapmalarına imkan veriyor ve herhangi bir riskle karşı karşıya kalmıyorlar. Türkiye bunları kullanabileceğini anladı ve kullanıyor", diyor.

- Urmiye hapishanesinde yaklaşık iki yıldır süren kötü muamele ve işkence vakalarının ardından kadın tutsaklara yönelik yeni baskı yöntemleri devreye konuldu. Kadın tutsaklar, yeniden eylemlere başlayacaklarını açıkladı.

- Kürt siyasetçiler Musa Çiftçi ve Habip Eksik, Türkiye ve Güney Kürdistan iktidarlarının insanları çaresiz bıraktığını, umudunu yitirenlerin bir kısmının da çareyi ülkeyi terk etmekte bulduğunu söyledi.

- Metin Yeğin’in “Grev” filmi birçok ilde ve sinemada dayanışma ile izleniyor. Bursa’dan başlayan öykü ise Bask’a kadar uzanıyor.