GÜNDEM 15 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komitesi, Ellinci Yıl Bildirgesi yayınladı. Bildirgede, “Ellinci Önderlik ve Parti Yılını tarihimizin en büyük mücadele ve zafer yılı haline getirmeye çağırıyoruz!” denildi.

- Newroz'un sadece şenlik ateşi ile kutlanmadığını söyleyen HPG Komutanı Bêzar Semsûr, "Newroz felsefi, ideolojik, sosyolojik açıdan bize bir çağrıdır. Newroz bizim için yeniden doğuştur. Halkımız Newroz alanlarını doldurmalı" dedi.

-Ortadoğu halklarının Newroz Bayramını kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, 2022 Newrozunu Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün Newroz'u yapacağız, mücadelemizi daha da yükselteceğiz" mesajını verdi. 

-Van halkını 20 Mart Pazar günü yapılacak Newroz kutlamalarına davet eden HDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Sağınç, “Bu Newroz’u bir özgürlük Newroz’u ve Türkiye’de yeni bir sürecin başlaması açısından kritik bir gün olarak görüyoruz” dedi.

- Mezopotamya Sinema Kolektifi, ilkini 2019’da yaptığı ve salgından dolayı ertelenen İstanbul Kürt Film Festivali’nin ikincisini 24-29 Mart tarihleri arasında yapacak. Kolektif, başta Kürtler olmak üzere tüm sinemaseverleri salonlarda buluşmaya davet ediyor.

- Kuzey ve Doğu Suriye Gazi Federasyonu Eşbaşkanı Fatma Omer, savaş sürecinde halkını ve toprağını terk etmek yerine savaşmayı tercih ettiği için YPJ’ye katıldığını belirterek, bununla yaşamına anlam biçtiğini söyledi.