GÜNDEM 15 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasında istedikleri hedefe henüz ulaşamadıklarını belirten Almanya'daki Kürt kurum temsilcileri, PKK yasağının kaldırılmasının temel gündemleri olacağının altını çizdi.

- KDP eliyle şehit düşen kızı Rûxweş’in anılarıyla yaşayan Şevket Henan, “Bize bu acıları yaşatanlar, varlıklarını Türk devletinin varlığında görenler Kürtlere ne yapabilir ki?” diye sorarak, ihanetin tümden ortadan kaldırılması gerektiğini vurguluyor. 

- Türk devletinin işgali altında bulunan alanlardan kaçan halk, Girê Spî Askeri Meclisi ve asayiş güçleri tarafından güvenli alanlara ulaştırıldı. Aileler, iki yıldır baskı, şiddet ve yokluk altında adeta hapis yaşadıklarını anlattı.

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyesi Tuana Gençer, derneklerine açılan davanın mücadelelerini engellemeyeceğini belirterek, "Kadın hareketi, artık çok güçlü. Siyasi iktidar, ne yaparsa yapsın kadınları durduramayacak" dedi.

-Van’da AKP Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın rüşvet karşılığında polis ve bekçi kadrosu sağladığı ortaya çıktı. Bekçilik için başvuran ancak işe alınmayan bir kişi, “Nuri Gülaçar’ın oğlu bu işleri organize ediyor, parayı babası alıyor” dedi.

-2014 yılında Kobanê’nin hawarına koşan YJA Star gerillası Zarîn Amed, Kobanê zaferinin önünü açan direnişinin 25’inci gününde ağır yaralandı. Üç ay sonra gözlerini açan Zarîn, yaşama yeniden tutundu, şimdi arkadaşlarının moral kaynağı olmaya kaldığı yerden devam ediyor.