GÜNDEM 16 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Hareketimizin baştan beri diyalektik gelişiminde etkisini sürdüren bir özelliği vardır. Her kayıpta, her başarısızlıkta önemli bir başarı etkeni görme, gösterme ve bunları yengiye başarıya dönüştürme özelliğidir. Kesintisiz gelişimi başarma biçiminde bir gelişme söz konusudur.-ABDULLAH ÖCALAN

-1973 Newroz’unda tohumları atılan Kürdistan devrimi, son 50 yılda birçok tarihi Newroz’a tanıklık etti. Bu Newrozlar mücadelenin de kritik eşikleri oldu. 1982’nin karanlığında Mazlum Doğan’ın Newroz’da yarattığı direniş ruhu ise etrafında milyonları topladı.

- Halk Savunma Güçleri Merkez Komutanlığı Üyesi Amed Malazgirt, Zagros’taki Newroz kutlamasında gerillalara hitap ederek, geçen yıldan daha zorlu bir sürecin olasılığına dikkat çekerek, hazırlığın da buna göre olduğunu söyledi.

- Ataerkil sistemin kadın kazanımlarını yok etmek için her türlü zulme başvurduğunu belirten KJK Koordinasyon Üyesi Rewşen Mêrdîn, buna karşı kadınların örgütlenmesi ve ittifak kurmalarının önemine işaret etti. Mêrdîn, “Kadınların 8 Mart'ta ortaya koyduğu direniş ruhu Newroz'a da yansımalıdır” dedi.

- Gerillalar, Türk devletinin soykırım konseptinin bilindiğini, halkın da buna göre direndiğini belirterek, “Biz de Newroz ruhuyla bu savaşı zafere ulaştıracağız” dedi.

- Kürdistan halkının Halepçe, Enfal ve Şengal’den ders alması gerektiğini, aksi halde bunların devam edeceğini belirten Dr. Kamuran Berwarî, “Kim düşmana elini tutarsa katliamların ortağı olur” dedi.

-4 yıl önce Türk devleti Efrîn’de toplu sivil katliamları yaparken sessiz kalan dünyaya seslenen Efrînliler, “Katledildik, şehrimiz işgal edildi ama Efrîn’den ve özgürlükten vazgeçmedik. Direnişimiz sürecek. Önderliğimiz özgür olacak ve özgür Efrîn’e döneceğiz” diyor.

-FCDK-KAWA, Federasyonları öncülüğünde Almanya merkezli yapılacak 50 Diriliş Newrozu’na güçlü katılım çağrısında bulundu.

- Hakkari Newroz Tertip Komitesi üyesi Kadir Şahin, bu yılki Newrozu “Dem Dema Serkeftinê ye” şiarı ile karşılayacaklarını belirterek, Hakkari merkezde 20 Mart’ta, Gever, Şemzînan ve Çele’de ise 21 Mart’ta kutlama yapacaklarını söyledi.