GÜNDEM 16 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Zindanların tecrit, işkence ve ölüm mekanlarına dönüştürüldüğüne dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Tutsaklar, 14 Temmuz direniş çizgisinin yaratıcıları ve mirasçısıdırlar. Herkes tepki göstermeli ve tutsaklara sahip çıkmalıdır” dedi. 

-Zagros bölgesindeki gerillalar, bir yıldır işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusunun direnişe çarptığını ve istediğini elde edemediğini belirterek, direniş ve zafer çizgisini esas almaya devam edeceklerini söyledi. 

-1992 KDP ihanet savaşında şehit düşen gerilla Berbang’ın abisi, “Kürdistan’a ihanet etmeye devam ediyorlar. Ama unutmasınlar ki bu halk onlara boyun eğmeyecek, davasının izinde mücadelesini sürdürecektir. Bu halka hesap verecekler” dedi. 

-Partilerine açılan kapatma davasına ilişkin savunmayı hazırladıklarını ve son gün olan 21 Nisan’da AYM’ye sunacaklarını bildiren HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ümit Dede, “Kapatma davasının siyasi saiklerle hazırlandığını delilleriyle ortaya koyduk” dedi.

-Tutsakların sağlığa erişim hakkının engellendiğini belirten Av. Yunus Emre Şahan, "Bu engellemelerden dolayı kronik hastalığı olanlar ufak bir grip sonucuyla bile yaşamını yitirebiliyor" dedi.

- Hapishanelerde yaşanan saldırı dalgasının 8 Mart ve 21 Mart Newroz’unda ortaya çıkan halk iradesine yönelik olduğunu belirten TUHAY-DER Van Eşbaşkanı Edibe Babur, ölümlerin tek sorumlusu olarak Türk devletini işaret etti. 

-Kürt mücadelesindeki insanların tarihin derinliklerinde kaybolmaması için cezaevinde yazmaya başladığını kaydeden Fırat Can, yazdıkları, ürettikleri ve direnişiyle zindan duvarlarını yıkmayı başardığını söyledi.