GÜNDEM 17 ARALIK 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Kürdistan ve Türkiye'de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek. 

- MAF-DAD Eşbaşkanı Mahmut Şakar, tecridin kırılması için istikrarlı ve sistematik mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

- Amed Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Özdemir, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğine, Öcalan’ın avukatlarının talebiyle ilgili yaptıklarını başvurunun takipçi olacaklarını söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin konuşan gözlemci Mihemed Bekir, "CPT'nin İmralı ziyareti sonrası yapılan açıklamalar İmralı'da durumun ne kadar ciddi ve tehlikeli olduğunu gösteriyor" dedi.

- Cumhurbaşkanlığı kararıyla getirilen grev yasağını tanımayan ve 5 gündür kararlılıkla direnen Kocaeli’deki Bekaert metal işçileri, “Çoban ateşini yaktık, durdurabilene aşk olsun” mesajını verdi.

- Maraş Katliamı’nın üzerinden 44 yıl geçti. Asıl sorumlular açığa çıkarılıp yargılanmadı, raporlar “devlet sırrı” olarak saklandı. Dava dosyaları üzerindeki gizlilik kararı kalksa da erişim engellendi.

- Yıllardır kemanıyla Tahran sokaklarında şarkı söyleyen sokak sanatçısı Kemal Abdullah, müziğin önündeki engeller ve kısıtlamalar nedeniyle Güney Kürdistan'a taşındı ve şimdi Güney sokaklarında keman çalıyor.