GÜNDEM 17 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- “PKK öncülüğünde özellikle 15 Ağustos 1984 hamlesiyle gelişen ve çok zorlu geçen bir direniş süreciyle sadece Kürt gerçeğinin varlık olarak tasfiyesi durdurulmamış, özgürlük yolunda da önemli mesafeler kat edilmiştir.“ -1. Bölüm-

- Kuzey-Doğu Suriye’deki Al Hewas ve Afadile aşiretlerinin kanaat önderleri, Suriyeli mültecilere “Rojava gün geçtikçe gelişiyor. Ülkenize geri dönün” çağrısında bulundu.

- KNK heyeti ile birlikte Polonya sınırında olan Norveçli aktivist Lida Weerts, göçmenlerin içinde bulunduğu durumun vahametine dikkat çekerek, Avrupalıların ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

- Van Cumhuriyet Savcılığı, MEBYA-DER'in 18 yöneticisinin yargılandığı dosyaya ilişkin hazırladığı iddianamede yöneticilerin gerilla cenazelerine katılmasını, cenazelerin toprağa verilmesini ve mezar taşı yapılmasını “suç” saydı.

- Anlamlı yaşamı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleriyle bulduğunu söyleyen Mehmet Ünver’in "Ganimet Savaşları” kitabı baskıya hazırlanırken, “Kaybedenler-Bütün İktidarlar Zalimdir" kitabı da bitmek üzere.