GÜNDEM 17 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dört bir taraftan uygulanan ambargo nedeniyle başta yakıt ve gıda ürünlerinin yüksek fiyatlarla satıldığı Şehba’da halk, “Bu imha konseptini boşa çıkarmak için her türlü mücadeleye hazırız” diyor.

- Hasta tutsaklara yönelik özgün bir politikanın yürütüldüğüne dikkat çeken TİHV Amed Şube Temsilcisi Av. Murat Aba, bunun siyasal nedenlerle ceza alan kişilere yönelik devreye konulan cezalandırma metodunun parçası olduğunu ve sağlıklı yaşam sürme hakkı ihlal edildiğini söyledi..

- Ekonomik kriz ve yükselen gıda fiyatları insanları bireysel olarak tarıma yöneltti. Yerel ekonomist Aydın Türköz, insanların kendi öz gücüne ve ekonomisine göre tarım yapmasının gelecek için umut verici olduğunu söyledi.

- Emek örgütleri ve siyasi partiler 1 Mayıs’a giderken ücretlerin artırılmasından basın özgürlüğüne, Kürt sorunun demokratik çözümünden sendikal hakların tanınmasına kadar birçok taleple alanlara iniyor.

- Çocukluğundan beri tiyatroya tutkuyla bağlı olan Sîrwan Kanat, kendi imkanlarıyla Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda Kürt tiyatrosunu geliştirmeye çalışıyor.