GÜNDEM 18 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HPG ve YJA Star gerillaları, sergiledikleri direnişle işgalci Türk ordusuna geçit vermiyor. HPG gerillaları, ne olursa olsun işgalcilere karşı direnişten taviz vermeyeceklerini belirtti.

- Colemêrg merkez ve ilçelerinde 2023 yılının son 9 ayında en az 21 kişinin intihar ettiği iddia edildi.

- Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Partiya Azadî, Kürdistan Komünist Parti (KKP), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Amed’te "Lozan Antlaşması'nın Yüzüncü yılında Kürtler ve Kurdistan" başlıklı konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklanacak.

- Gever’de KDP’nin Başûrê Kurdistan’daki saldırılarını kınamak için kitlesel bir açıklama yapılacak.

- Adı gibi özgürlüğün yıldızı olarak halkının gerillası olmuş genç bir savaşçı. Üzerine geldiği anda dahi düşmandan korkmadı; tam tersi elini bombasına atarak yanındaki yoldaşıyla kendisini düşmanda patlatma fedailiğini gösterebilecek bir cesaretle donandı.

- Türk devletinin Kurdistan’da eko-kırım politikası Osmanlı dönemlerine dayanmaktadır. Ancak daha belirgin şekilde 1990’lardan sonra neredeyse tüm Kurdistan coğrafyasına yayılan eko-kırım politikası uygulanmaktadır. Muhammed Kaya’nın yazı dizisi