GÜNDEM 18 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Avrupa'nın ve Kürdistan'ın birçok merkezinde gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek. 

-Bedran Çiya Kurd, AKP-MHP iktidarının Rojava’nın imhası planıyla Şam’la anlaşmaya çalıştığını belirterek, “Bu görüşmelerle Özerk Yönetim ve Rojava karşıtlığıyla ortaklaşmaya gidilmek isteniyor. Yaşanacak tüm şeylerden Suriye rejimi sorumludur” dedi.  

-Cezaevlerinde süren sistematik baskı ve işkence politikalarına karşı aylardır adalet nöbeti tutan Barış Annesi Behice Sabay, baskılar son bulana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

-Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 115 gündür ölüm orucunda olan kardeşi Gökhan Yıldırım için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmaya hazırlanan Erkan Yıldırım, “Kardeşimin mücadelesi hepimizin, sahiplenelim” dedi.

-Ekonomik krizin kendilerini de etkilediğini söyleyen atık kağıt toplayan işçiler, 1 Mayıs’ta kendi talepleriyle alanlara çıkacak. En büyük talepleri ise belediyelerin onlara yasak koymaması.