GÜNDEM 19 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devleti ve KDP'nin Başûrê Kurdistan’daki saldırılarını kınamak amacıyla kitlesel eylemler takip edilecek. 

- Türk devletinin Kürt soykırım konseptini ihanete dayandırarak yürüttüğünün altını çizen KCK YK Eşbaşkanlığı, “Bu konsepti boşa çıkarmanın yolu ihaneti durdurmaktan geçmektedir” dedi; ülkede ve yurtdışında meydanlara çıkarak ihanete karşı tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koymaya çağırdı.

- Kurdistan’da ekokırım politikasının güvenlikleştirildiğini belirten Akademisyen Pınar Dinç, buna karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 

-Wernicke Korsakoff hastası olan ve daha birçok hastalıkla mücadele eden tutsak Resul Kocatürk’ün durumu giderek ağırlaşırken Adli Tıp Kurumu, Kocatürk’ün sağlık durumuna ilişkin gerçek raporu vermemekte ısrar ediyor. 

-TEV-ÇAND Avrupa, Yılmaz Güney’in Kürt sanatı için önemli bir devrimci kişilik olduğunu vurgulayarak, kişiliğine yönelik yapılan saldırıları kınadı.  

- Türk devletinin saldırılarına karşı Kurdistan’ın birçok bölgesinde 9 yıl boyunca amansız bir mücadele yürüten gerilla Mîrza Bargiran, cesareti, korku bilmeyen yüreğiyle düşmana geçit vermedi.