GÜNDEM 19 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK’nin ideolojik kapasitesi bilimsel sosyalizmin ve reel sosyalist sistemin eleştirisiyle güçlenmiştir. PKK’nin politik seviyesi de eskiye kıyasla yeni dönemde hayli gelişmiştir. Politik kapasite daha çok deneyimle kazanıldığı için, PKK bu yönde dünyada sayılı partilerden biri konumundadır. -Abdullah Öcalan

- İlk kez Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtlerin PKK etrafında bir araya geldiğini söyleyen PKK Merkez Komite Üyesi Xalide Engizek, PKK'nin değişimin ve dönüşümün gücü haline geldiğini belirtti.

- DAİŞ elemanı Mahmut Dündar, çetenin 2017 ortalarından itibaren Türkiye’de örgütlülüğünü emirlikten vilayete dönüştürdüğünü söyledi.

-Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde “ağız içi arama” dayatması nedeniyle tedavi olamayan hasta tutsaklardan Fatih Özgür Aydın, yazdığı mektupta, başlarına gelecek her olumsuzluktan Adalet Bakanlığı, Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı ve savcının sorumlu olacağını vurguladı.

- HDP Milletvekili Habip Eksik, Sağlık Bakanlığı bütçesinin 116 milyardan fazla gösterildiğini, ancak 22 milyarlık Şehir Hastaneleri payı ve kira bedelleri çıkarıldığında sadece 94 milyar kaldığını söyledi.

-DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı, AKP’nin kadın düşmanlığına dikkat çekerek, kadın cinayetlerinin teşvik edildiğini, erkekler iktidardan cesaret aldığını belirtti.

-"Kadın kırımına karşı özgür toplumu, özgür kadını savunuyoruz" diyen Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E, tüm kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılacak eylem ve etkinliklere en güçlü şekilde katılmaya çağırdı.

-KON-MED, Almanya‘da Kürt kadın hareketi- YJK-E öncülüğünde “Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı” şiarıyla düzenlenecek 25 Kasım etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.