GÜNDEM 19 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Savaşı, her alana yayacaklarını, Türkiye metropollerine de taşıracaklarını söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, KDP’nin aktif dahli durumunda Güney’de de yayılacağını söyledi.

-Şam yönetiminin Halep’in Kürt bölgesine uyguladığı ambargonun amacını “açlıkla halkın iradesini kırarak teslim almak” olarak açıklayan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Yardımcısı Hesen Koçer “Bu siyaset Suriye’yi parçalanmaya doğru götürecektir” dedi.

-1980’li yıllarda Kürt Özgürlük Mücadelesiyle tanışan Mihemed Seîd, PKK’nin paradigmasıyla şekillenen Rojava Devrimi’nin yenilmez olduğunu belirterek, “Önder Apo ve PKK, karanlığı aydınlığa çevirdi. Yeni yaşama kapı açan bu hareket, mücadeleyi zafere ulaştıracaktır” dedi.

- KDP'nin Türk devleti ile işbirliğine tepki gösteren siyasi gözlemci Mihemed Nesredîn, "Bugün Türk ordusu ile ortak hareket edenler en büyük zararı görecektir, Kürdistan'daki konumlarını ve güçlerini de kaybedeceklerdir" dedi.

-Şırnak T Tipi Hapishane savcısının koğuşları gezerek siyasi tutsaklara ajanslık teklif ettiği öğrenildi.

- Merak sardığı ana mesleğini yarım asırdır sürdüren Nazê Ana, el işinden elde ettiği gelir ile hem geçim kaynağını sağlıyor hem de 6 torununa bakıyor.