GÜNDEM 2 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Jînda Ronahî, NATO’ya bağlı bir devlete karşı ayları bulan, küçücük tünellerde sürdürülen direnişin sıradan olmadığını belirterek, gerilladaki irade ve inanca işaret etti.

- Avrupa Adalet Divanı’nın PKK’nin “Terörist Örgütler” listesinde tutulması için öne sürülen gerekçeleri yetersiz bulmasının ardından Avrupa Birliği, çareyi ABD ve İngiltere’nin listelerinde buldu.

- AKP, İstanbul Sözleşmesi’nden nafaka hakkına kadar birçok yasal düzenlemeyle çocuk yaşta evlenmenin önünü açacak ve kadınları sisteme karşı savunmasız bırakacak birçok düzenlemeyi yasal olarak yürürlüğe soktu.

- Rosa Kadın Derneği yöneticisi Av. Berfin Polat, AKP-MHP iktidarının kadınlara şiddeti değil, boşanmayı önlemeye çalıştığını söyledi.

- Van’ın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Erciş, kayyum gaspıyla birlikte adeta büyük bir köye dönüştü. Merkez ve mahalleler harabeye; sokak ve caddeler çamur deryasına döndü.

- Aslı Filiz’in “Elimiz Belimizde” sergisi, Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan bir resepsiyonla sanatseverlerle buluştu.