GÜNDEM 2 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi, Mayıs ayı şehitlerini andı.

- Êzidîlerin ferman kıskacından çıkmasının en temel yolu, özerklik temelinde geliştirdikleri toplumsal örgütlülüğünü daha da büyütmek ve saldırı kimden gelirse gelsin öz gücü ile direnmektir. Tek çözüm yolu budur.

- Rûstem Başûr, KDP’nin komutanlarından babasının DAİŞ’e terk ettiği Şengal’e bir gerilla olarak gidip özgürleştirilmesi için savaştı. Bununla yetinmedi Rojava’da savaşmaya devam etti. Rojava Devrimi gazisi Başûr, pêşmergelere seslendi.

- Suriye Devrimci Sol Hareketi Genel Koordinatörü Dr. Ghayath Naisse, Türk devletinin bölgeyi işgaline karşı direnen ve tüm halkları koruyan PKK’yi desteklediğini belirterek, PKK’yi desteklemeye çağırdı.

-28 yıl sonra tahliye olan Fuat Bor: “Özgür bir yaşam ve gelecek içindi. Acısı ve zorlukları kadar, gururu ve onuru ayakta tuttu. 28 yıl sonra baktığımda yetersiz kaldıysak bile yattığımıza değdi, diyorum.”

- Kadın gazetesi Newaya Jin’ın mayıs sayısı okurla buluştu. 206’ncı sayıda Kürdistan’ın birçok merkezinde uygulamaya konulan sömürgeci saldırılara geniş yer verdi.  

- Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi’ne bağlı Stêrka Rojê, 9 çocuktan oluşan bir müzik grubu. Ses ve enstrüman eğitimi alan grup üyeleri, hem icra ediyor hem de yeni katılanların eğitimine katkı sunuyor.

-İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayan KCDK-E, “Zalim, barbar, işgalci ve soykırımcı Türk devletine karşı bayramda ulusal birliğimizi sahiplenelim ve dayanışmayı yükseltelim” dedi.

- Batı Afrika Devletler Topluluğu (CEDEAO), iklim değişikliklerine karşı gelecek 10 yıl içerisinde karşı koymak için bölgesel bir strateji üzerinde anlaştı.