GÜNDEM 2 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Anne Şenyaşar ve evladı, katledilen, darmadağın edilen ailesi için 300 gündür adalet nöbetinde. Artık eve sığamadığını ifade eden Emine Şenyaşar, “Bu nasıl bir devlettir? Bu nasıl bir adalettir? Biz sizin uykularınıza girmiyor muyuz?” diye isyan ediyor. 

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, iktidar ve erkekler arasında fikri ve fiili bir ittifak olduğu bir ortamda kadınların ortak mücadelesinin elzem olduğunu vurgulayarak, “2022 ortak mücadeleyi yükselteceğimiz bir yıl olacak” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ilk avukatlarından olan Mahmut Şakar, İmralı’daki modelin tüm hapishanelere ve oradan da tüm Türkiye’ye yayıldığına işaret ederek, “Tecrit, savaş, hasta tutsakların durumu ve ekonomik kriz; toplu bir yaklaşım, kolektif bir direnişle aşılacaktır” dedi.

-Aysel Tuğluk’a verilen rapora rağmen Adli Tıp Kurumu’nun hapishanede kalabilir kararı vermesini eleştiren Avukat Veysi Eski, ATK’nın bu saatten sonra tek mercii olmayacağına dikkat çekti.

-Mahsum Korkmaz Akademisi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan eğitim alan Muhammed Ali, “Topluma büyük değer verirdi. Hiçbir zaman Türk ve Arap halkı hakkında da kötü bir söz söylemedi” dedi.

- Henüz 9 yaşındayken Abdullah Öcalan'ı tanıyan ve ondan aldığı güçle bugünlere geldiğini belirten Rojava'nın yurtsever Gulo ailesinden Gulistan, doğduğu topraklarda bugün özgür kadın mücadelesine öncülük ediyor. 

-Kayyum atanan belediyeden KHK ile işten çıkarılan Erdal Murat Aydın, KHK’liler olarak dayanıştıklarını, sorunlarına çözüm olmaya, hem psikolojik hem de maddi destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

-Serxwebûn’un 480’inci sayıyla birlikte hazırladığı özel sayıda, PKK kurucularından şehit Mazlum Doğan’ın daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan yazısı yer alıyor.